Koffie van de maand mei 2024 – Boot Bio Blend & Colombia Filter
Jacob Boot was een pionier als het gaat om Single Origin koffie; koffie uit één land en vaak zelfs van één plantage. Zo proef je de unieke karakteristieken van het land van herkomst en het gebied waarin de koffie groeit. Single Origin is de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen in de wereld van koffie. Zo hebben koffieliefhebbers een voorkeur kunnen ontwikkelen voor bijvoorbeeld een kruidige koffie uit Indonesië of een fruitige koffie uit Panama.

Toch moeten we de kunst van het blenden niet vergeten! Koffieblends combineren verschillende soorten koffiebonen om een mooie balans te creëren in de koffie. Zo heeft de Bio Blend het beste van beide werelden, de zoete tonen van chocolade en gedroogd fruit van de Colombia Kachalu en de intensiteit en de body van de Indonesia Sumatra. Het resultaat is een mooie gebalanceerde en krachtige koffie.

Een blend ontstaat door het melangeren van meerdere koffiesoorten. Onze brandmeester en kwaliteitscontroleur werkten nauw samen tijdens het creëren van deze blend. De perfecte blend is alleen samen te stellen door veel te experimenteren met de verhoudingen en uiteraard door veel te proeven. Naar onze smaak is dit bijzonder goed gelukt met deze blend die nu verkrijgbaar is als espressobranding.

Het mooie van deze koffie is dat zowel de koffie uit Colombia als de koffie uit Indonesië biologisch zijn gecertificeerd. De Boot Bio Blend Organic is heerlijk als espresso en daardoor ook uitermate geschikt voor koffie met melk zoals een cappuccino. De koffie heeft smaaktonen van chocolade, gedroogd fruit, rietsuiker en licht citrus.

In de woorden van Barend Boot:
"De smaak is als een pikant vloeibaar bonbonnetje met smaaktonen van chocolade en limoen. Sensationeel!"

Recept Boot Bio Blend Organic
In de winkel zetten wij de Bio Blend als espresso. Hiervoor gebruiken we 17,5 gram koffie voor een dubbele espresso van 42 gram in 24 of 25 seconden gezet. De koffie is de hele maand mei te proeven in de Boot Koffie winkel in Baarn.

Geluk door Smaak.
Stefan Heuvelmans, barista