Winkelwagen

Biologische koffie

Koffiebonen zijn biologisch wanneer er geen chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Onze biologische koffiebonen hebben het EKO-keurmerk. Daarnaast worden lokale boeren gesteund, wat voor eerlijke handel zorgt. Geniet dus van een (h)eerlijk tas koffie.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Boot Bio Blend Organic Espresso Boot Bio Blend Organic Espresso
  Boot Bio Blend Organic Espresso

  Chocolade, gedroogd fruit, rietsuiker & licht citrus

  Vanaf € 9,75
 2. Colombia Kachalu Organic Filter Colombia Kachalu Organic Filter
  Colombia Kachalu Organic Filter

  Honing, mandarijn, gedroogd fruit & chocolade

  Vanaf € 9,50
 3. Colombia Kachalu Organic Espresso Colombia Kachalu Organic Espresso
  Colombia Kachalu Organic Espresso

  Honing, mandarijn, gedroogd fruit & chocolade

  Vanaf € 9,50
 4. Ethiopië Organic Espresso Ethiopië Organic Espresso
  Ethiopië Organic Espresso

  Bloemig, chocolade & citrus

  Vanaf € 10,99
 5. Ethiopië Organic Filter Ethiopië Organic Filter
  Ethiopië Organic Filter

  Bloemig, chocolade & citrus

  Vanaf € 10,99
 6. Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso
  Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso

  Rietsuiker, chocolade & gedroogd fruit

  Vanaf € 10,75
 7. Indonesia Sumatra Organic Espresso Indonesia Sumatra Organic Espresso
  Indonesia Sumatra Organic Espresso

  Intens, chocolade, zwarte bes & kruidig

  Vanaf € 10,50
 8. Indonesia Sumatra Organic Filter Indonesia Sumatra Organic Filter
  Indonesia Sumatra Organic Filter

  Intens, chocolade, zwarte bes & kruidig

  Vanaf € 10,50
 9. Organisch Succes - Boot organic pakket - 3-delig 250 gr Espresso
 10. Organische Successen - Boot organic pakket - 3-delig 1 Kg Espresso

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

De beste biologische fairtrade koffie, met Skal EKO keurmerk

Wil jij naast de lekkerste koffiebonen ook een bijdrage leveren aan een betere wereld? Fairtrade koffie kopen dus zeker weten dat de koffieboer een eerlijke prijs heeft gekregen? De lekkerste biologische koffiebonen bestellen? BOOT Koffie wil jou betoveren met de smaak en geur van ambachtelijk gebrande biologische koffie. Sinds 1973 proberen wij ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit bij jou in het tas beland. Bijna al onze koffie is biologische koffie en koffiebonen en zijn Skal EKO gecertificeerd. Geluk door smaak.

Is biologische koffie gezonder?

Bijna alle koffiesoorten van BOOT Koffie zijn de beste biologische koffiebonen. Wat is biologische koffie? De koffiebonen hebben een erkende biologische certificering. Het certificeringsproces voor producenten van biologisch voedsel en andere biologische landbouwproducten kent bindende vereisten zoals een reeks productienormen voor teelt, opslag, verwerking, verpakking en verzending, waaronder het vermijden van synthetische chemische hulpmiddelen (bijvoorbeeld kunstmest, pesticiden, antibiotica, voedseladditieven) en vermijding van genetisch gemodificeerd zaad. Het verschil tussen biologische koffiebonen is een pure smaak. Omdat op de plantage geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt blijven de koffiebonen, ook na het wassen met water, vrij van chemische invloeden. De lekkerste biologische koffiebonen van BOOT Koffie hebben de beste smaak en zijn gezond.

Wat is fairtrade koffie? 

Fairtrade gaat over betere prijzen, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, lokale duurzaamheid en eerlijke handelsvoorwaarden voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden.

Door te eisen dat bedrijven duurzame prijzen betalen (die nooit lager mogen zijn dan de marktprijs), pakt Fairtrade de onrechtvaardigheid van de conventionele handel aan, die traditioneel de armste, zwakste producenten discrimineert. Het stelt hen in staat hun positie te verbeteren en meer controle over hun leven te hebben.

Met Fairtrade heb je de kracht om de wereld elke dag te veranderen. BOOT Koffie heeft die keus al gemaakt. BOOT Koffie betaalt sinds 1973 een eerlijke prijs aan de koffieboer. Omdat met een eerlijke prijs voor hun koffiebonen de koffieboeren een perspectief op lange termijn hebben. Jij kunt die keus ook maken en Fairtrade koffie van BOOT Koffie kopen. Help mee, tas na tas, iedere keer weer.

De lekkerste biologische koffie maken met onze fairtrade koffiebonen

Bijna al onze koffie is gebrand van biologische koffiebonen. Fairtrade is voor BOOT Koffie belangrijk omdat de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn beste koffiebonen krijgt betaald. Dus als jij thuis of in de horeca de lekkerste espresso, filter, cafeïnevrije, decaf of gemalen koffie wilt zetten, maak dan jouw keus om biologische koffiebonen bij BOOT Koffie te kopen.