Winkelwagen

Over ons

Van koffieboer naar jou

Sinds 1973 zijn wij iedere dag bezig met mooie koffies. Het is een passie, maar misschien ook wel een verslaving, om ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit bij jou in het tas beland. Wij streven naar excellentie en vakmanschap en geloven dat je dit kunt proeven in elk tas koffie: BOOT Koffie wil jou betoveren met de smaak en geur van ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie. Maar even belangrijk vinden wij het dat de koffieboeren een eerlijke, goede prijs krijgen. Om die reden importeren wij zoveel mogelijk één-op-één Direct Trade. Op deze manier ontvangt de boer 30% tot 50% meer dan de gangbare Fair Trade koffieprijzen.

Wij houden van persoonlijk contact en geloven in langdurige relaties, met onze koffiedrinkers maar ook met onze leveranciers. Daarom selecteren wij zelf onze plantages en hebben op deze manier rechtstreeks contact met de koffieboeren. Hun naam staat dan ook prominent vermeld op de etiketten van onze koffie. In de kennisuitwisseling met hen maar ook door het betalen van een eerlijke, goede prijs dragen wij bij aan de verbetering van de levensomstandigheden op de plantage en in de regio. Op deze manier kun jij genieten van de beste vers geroosterde arabica koffieoogsten en zij van steeds betere scholing en huisvesting.

Nagenoeg alle BOOT koffiesoorten zijn organic en biologisch. Uiteraard zijn wij een groot voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken. De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Helaas is volledig biologisch gecertificeerd verbouwen niet altijd mogelijk. De certificering kost veel geld voor sommige koffieboeren terwijl zij wel prachtige koffie produceren, ook deze koffie willen we je niet onthouden.

Vakfreaks, die niet alleen experts zijn in koffie, maar ook een grote passie hebben in hun eigen vakgebied. Ons team bestaat niet alleen uit de zichtbare barista’s in het proeflokaal of de brandmeesters in de branderij, maar uit een klein toegewijd, maar vooral enthousiast team koffieliefhebbers. Zij zorgen, net als al hun voorgangers, al sinds 1973 voor de beste beleving van ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie.