Winkelwagen

Cafeïnevrije koffie

Wil je genieten van de heerlijke smaak van koffie, maar liever zonder cafeïne? Dat kan met onze cafeïnevrije koffiebonen. Onze cafeïnevrije koffie heeft een zeer frisse boventoon en een zachte body.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso
    Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso

    Rietsuiker, chocolade & gedroogd fruit

    Vanaf € 10,75

1 product

Van hoog naar laag sorteren

De lekkerste decaf koffie kopen? Gemaakt van onze cafeïnevrije koffie bonen

De beste biologische cafeïnevrije koffie? Die kun jij bij BOOT Koffie kopen. Cafeïnevrije koffie, ook wel decaf of décafé genoemd, is koffie die een hele lage hoeveelheid cafeïne bevat, tenminste 97% van de cafeine is verwijderd voordat de koffiebonen ambachtelijk worden gebrand. Hierdoor is deze soort koffie erg populair bij mensen die slecht tegen cafeïne kunnen. De beste decaf koffiebonen, filterkoffie of cafeïnevrije espresso kun jij bij BOOT Koffie kopen. Excellentie en vakmanschap. BOOT Koffie is een ambachtelijke koffiebrander die al sinds 1973 de beste kwaliteitsbeleving van koffie garandeert, vanaf de plantage tot in het tas. Geluk door smaak.

Décafé bonen voor in de koffiemachine

Wil jij wel de lekkerste biologische koffie drinken maar krijg jij vervelende bij-effecten van cafeïne? De décafé bonen van BOOT Koffie smaken als de lekkerste espresso. Onze cafeïnevrije koffiebonen blijven smakelijk overeind in verhouding tot gewone espresso koffie bonen. Geen gestuiter: thuis in jouw eigen koffiemachine blijft onze biologische cafeïnevrije koffie als de beste smaken.

Is cafeïnevrije koffie gezonder dan normale koffie

De smaak en geur van decaf koffiebonen is over het algemeen milder en de kleur is iets lichter. De voedingswaarde van cafeïnevrije koffie is bijna identiek aan gewone espresso koffie. Decaf bevat meestal vergelijkbare hoeveelheden antioxidanten als gewone koffie. Deze omvatten voornamelijk chlorogeenzuur en andere polyfenolen. Dit vermindert oxidatieve schade en kan ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes type 2 helpen voorkomen. Cafeïnevrije koffie bevat ook kleine hoeveelheden van verschillende aanbevolen dagelijkse inname voedingsstoffen, zoals magnesium, kalium en niacine of vitamine B3. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt geadviseerd om hun inname van cafeïne te beperken. Kinderen, adolescenten en personen die lijden aan angsten of slaapproblemen wordt geadviseerd om dit ook te doen, naast patiënten met cafeïne-beperkte diëten. Proef anders, maar gezond!

Alles over cafeïnevrije koffie

Uit cafeïnevrije koffie bonen is tenminste 97% van de cafeïne verwijdert. De hoeveelheid cafeïne is nooit 0%, er blijft altijd een klein beetje cafeine in de biologische koffie bonen achter (groene en zwarte thee bevatten meer cafeine dan biologische cafeïnevrije koffie Van BOOT). Er zijn verschillende methoden om cafeïne uit de koffiebonen te spoelen. Decaf bevat meestal vergelijkbare hoeveelheden antioxidanten als gewone koffie. Decaf heeft de meeste van dezelfde gezondheidsvoordelen, maar geen van de bijwerkingen of nadelen van normale espresso. Er is bijna geen verschil in smaak tussen gewone espresso koffiebonen en cafeïnevrije koffie. Geluk door smaak.