Winkelwagen

Koffie reizen

KOFFIE VLOG VANUIT PANAMA - Koffiebrander Rick en Koffieboer Ricardo

Rick Maas is bezig met het laatste deel van zijn koffiereis. Hij bezoekt momenteel verschillende plantages in Panama in zijn zoektocht naar de mooiste koffies. Er is ook veel persoonlijk contact met de koffieboeren, de plukkers en de families die leven op en van de koffieplantages.

Gelukkig mogen we met z'n allen een klein beetje meereizen en stuurt Rick regelmatig leuke en interessante video updates. Zo ook deze vlog met koffieboer en ondernemer Ricardo Koyner op zijn Kotowa plantage in Boquete, Panama. Van deze plantage komt onder andere onze befaamde Panamaria Espresso en Filter.

Lees verderKOFFIE VLOG VANUIT PANAMA - Koffiebrander Rick en Koffieboer Ricardo
BOOT Koffie bij Cooperativa De Caficultores Del Sur De Santander in Colombia

Op bezoek bij de koffieboeren van het Kachalu Project in de regio Santander.
Onze collega's Rick Maas en Tuyet Tran zijn afgelopen maandag vertrokken naar Colombia. Zij zijn afgereisd naar de regio Santander om daar 9 verschillende plantages van het Kachalu project te bezoeken. Het doel van deze reis is om persoonlijk in gesprek te gaan met de eigenaren van deze farms en om meer te leren over hun werkwijze en de verschillende verwerkingsmethoden. Focus ligt daarnaast op de financiële situatie van de boeren met als doel om nog meer inzichten te verkrijgen en samen te kijken hoe de toekomstbestendigheid van de plantages gewaarborgd kan worden. Op de vraag wat de dromen en doelen van de boeren zijn krijgen zij als antwoord dat ze bij Kachalu de voorrang geven aan de natuur i.p.v. hun opbrengsten te verhogen door het gebruik van non-organic meststoffen en het gebruik van pesticiden om hun productie te verhogen.

Lees verderBOOT Koffie bij Cooperativa De Caficultores Del Sur De Santander in Colombia
Koffiereis - Vol inspiratie en met een dosis energie naar huis

Begin van de zomer reisde Rick Maas, onze koffie inkoper naar het prachtige Panama en reisde door naar het indrukwekkende Colombia. Op bezoek bij koffieboeren en een zoektocht naar mooie nieuwe koffies.

Lees verderKoffiereis - Vol inspiratie en met een dosis energie naar huis
Panama voelt voor mij als thuiskomen

De geschiedenis en de band met Panama van mij en mijn familie begon meer dan 30 jaar geleden met de Panamaria, de fantastische koffie van de maand oktober met een heerlijk brede laag zoetigheid van fruit zoals abrikoos en chocolade en die subtiel afsluit met een citruszuurtje.

Lees verderPanama voelt voor mij als thuiskomen

4 producten(en)

Toon per pagina