Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Levering Benelux & Duitsland
  • Veilige betaalmethodes

Blog

SPEEL HET BOOT KOFFIESPEL

Ga naar www.bootkoffiespel.nl en beantwoord de 3 vragen van het Boot Koffiespel en maak kans op een Jura E8 Dark Inox espressomachine + 1 jaar gratis koffie t.w.v. € 1585,00 of vele andere mooie prijzen! Doe zo vaak mee als je wilt! Weet jij de juiste antwoorden?

Lees verderSPEEL HET BOOT KOFFIESPEL
Heimwee naar geur - Artikel koffieTcacao nr. 35

Net nog voor de lockdown besluit ik op de valreep naar Colombia af te reizen voor een koffieproeverij in het kader van ons Coffee for Peace-project. Ik ben uitgenodigd als hoofdjurylid te fungeren van een panel met ervaren, mondige proevers. Een eer en een plezier, want vooral discussiëren en samen interpreteren van smaakprofielen vind ik ronduit fascinerend. Het evenement wordt gehouden op een prachtige hacienda niet al te ver van Medellín. Aan het einde van het koffiegelag, na zo’n drie dagen intens ruiken en slurpen, volgt de veiling van de allerbeste lots. In de veilingzaal beland ik in een waarachtig Colombiaans pandemonium. Achterin zo’n zestig jubelende koffieboeren uit schilderachtige dorpen zoals Caicedo en Urrao en voorin ruim twintig ietwat beduusde internationale koffieproevers. En dan begint de veiling!

Lees verderHeimwee naar geur - Artikel koffieTcacao nr. 35
Nu verkrijgbaar -  Rwanda Gatatu Washed Limited Edition
De tweede limited edition koffie van Abdullah, de Rwanda Gatatu Washed. Deze gewassen espresso koffie is mooi fris en past bij warm weer. Een makkelijk drinkbare espressokoffie en toegankelijk. Met appel, perzik, en citroen in de boventonen en daarbinnen caramelachtige kruiden.
Lees verderNu verkrijgbaar - Rwanda Gatatu Washed Limited Edition
De 3 c’s: corona lepel, de corona tas en Coffee For Peace
Eind februari reisde ik naar Colombia. Ik ging als jurylid proeven in de finale van winnende lokale koffieboeren van de competities “The Best Coffee of Antioquia” en “The Best Coffee of Cauca”. Het zijn jaarlijkse wedstrijden waar vooraanstaande koffiebranders uit alle werelddelen worden uitgenodigd. De deelnemende koffieboeren, de meesten hebben maar 0,5 tot 1,5 hectare koffie, wonen en werken in gebieden waar (tot voor kortgeleden nog) de Colombiaanse cocaïnemaffia de dienst uitmaakt. Zij speelt lokaal een prominente, manipulatieve rol naar de boeren om hen te pressen coca-planten te verbouwen.
Lees verderDe 3 c’s: corona lepel, de corona tas en Coffee For Peace
Filterkoffie drinken met Barend Boot
Met onze aanwijzingen en aanpak, specialty koffie van Boot en een filtermachine van Moccamaster of Espressions Junior gaat er een zintuiglijke koffiewereld voor je open. Proef anders.
Lees verderFilterkoffie drinken met Barend Boot

5 producten(en)

Toon per pagina