Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, morgen in huis
  • Levering Benelux & Duitsland
  • Veilige betaalmethodes

Blog

Panama voelt voor mij als thuiskomen

De geschiedenis en de band met Panama van mij en mijn familie begon meer dan 30 jaar geleden met de Panamaria, de fantastische koffie van de maand oktober met een heerlijk brede laag zoetigheid van fruit zoals abrikoos en chocolade en die subtiel afsluit met een citruszuurtje.

Lees verderPanama voelt voor mij als thuiskomen
Koffielied ‘Ruik de struik’ van Barend Boot

Waarom dit koffielied “Ruik de Struik”. Ik heb een simpel antwoord : “Met een lied kan ik jou en de koffiedrinker raken met mijn koffieverlangen. Help je mee dit door te geven? “

Ik ben meer dan 30 jaar koffiebrander, van het Nederlandse familie bedrijf Boot Koffie, uit Baarn. De geur en de smaak van specialty koffie van speciale arabica koffiestruiken kan imponerend, overweldigend zacht, machtig en aangrijpend zijn. Die ervaring beleven en de rijkdom ervaren van verhalen van koffieboeren en hun plukkers, en de inspiratie beseffen van koffiebranders en koffiezetters en baristas  wil ik aan koffiedrinkers overbrengen.

Lees verderKoffielied ‘Ruik de struik’ van Barend Boot
Hallelujah voor de Panamese koffiestruik - The Best of Panama Auction

Dankbaar en trots ben ik. Dat we met de Booten voor zoveel heerlijke koffie zorgen, ook samen met de geweldige koffieboeren van Panama.

Het geluid van de koffiebes
Gisteren zag ik in het webinar over Best of Panama koffie weer enkele van de meest beroemde koffieboeren van Panama. Het voelde voor mij een beetje als ‘thuiskomen’: koffie-moeder Maria Ruiz, die er zo prachtig uit ziet en vertelt over het geluid van de koffiebes dat de pluk-experts van de Ngobe Bugle indianen kunnen horen.  Price Peterson, de grootvader van de Panamese Geisha koffie ...

Lees verderHallelujah voor de Panamese koffiestruik - The Best of Panama Auction
Het Boot Koffiespel - en de winnaars zijn ...

Uit de vele goede deelnames heeft Barend Boot willekeurig de winnaars geselecteerd van de prachtige mede door Jura mogelijk gemaakte koffieprijzen. Kijk hier of jij gewonnen hebt.

Lees verderHet Boot Koffiespel - en de winnaars zijn ...
Wat is biologische koffie? Dat is zuivere koffie!

Maak kennis met een aantal van ’s werelds beste 'organic' koffiesoorten.

Lees verderWat is biologische koffie? Dat is zuivere koffie!
Ratibor Hartmann en Tessie Palacios

Ik heb zoveel mooie herinneringen en beelden. Ik vertel jullie daarom graag over deze koffieboer en -boerin.

Ratibor en Tessie van Finca Hartmann zijn een stel en hebben net de eerste prijs in ‘de Best of Panama’ van de Geisha Natural gewonnen. Jarenlang leken ze een beetje afstand te houden van de koffie competities. Zij zijn ongelooflijk bescheiden, introverte en zeer hardwerkende mensen.

Lees verderRatibor Hartmann en Tessie Palacios

Producten 1 tot 6 van 12 in totaal

Toon per pagina