Afgelopen week heeft BOOT Koffie de LEF-prijs gewonnen! Deze wordt jaarlijks uitgereikt door de Maatschappij (voor ons departement Eemland) – Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Maatschappelijke uitdagingen zijn van alle tijden. Mensen die zich inzetten om die problemen op te lossen gelukkig ook. Al sinds 1777 is De Maatschappij dé broedplaats van initiatieven voor het algemeen belang. Een netwerk van onafhankelijke denkers en doeners die meer willen. Meer voor een ander.
Met deze gedachte is Jacob BOOT zijn bedrijf in 1973 gestart en heeft Barend Boot in Nederland en zijn broer Willem Boot in de U.S.A en diverse koffielanden, dat gedachtegoed voortgezet. Dat was en blijft ondernemen met veel uitdagingen en lef!

Een nominatie als deze moet je omarmen, want.... Wij hadden niet gestaan waar we nu staan, als we onszelf en al die samenwerkingen met andere ondernemers met LEF niet hadden gehad. Koffieboeren, horeca-locaties, winkels, maar ook collega koffiebranders en uiteraard onze BOOT-collega's! Allemaal mensen die gelijkgestemd zijn in hun gedachten t.a.v. het algemeen belang voor mensen en de wereld. Zij inspireren en motiveren ons dagelijks en houden ons scherp. En gisteren wonnen we deze prijs! Het is goed om daarbij stil te staan, of je een dergelijke prijs nu ontvangt of niet. Alleen al een nominatie laat je boven je bedrijf hangen om te bekijken wat LEF nu eigenlijk inhoudt. Het gaat erom dat we met onze eigen LEF doorgaan. BOOT Koffie wil de markt anders blijven lezen, durft te twijfelen, kan risico nemen, is flexibel, en zal op de details letten om haar doelen te gaan bereiken!

Een grote dank voor iedereen die met ons samenwerkt en BOOT Koffie drinkt!

Bekijk ook de toespraak van Burgermeester Mark Roëll en Barend Boot: