Toen wij acteur Dragan Bakema vroegen of hij wilde meedoen aan een coffee cupping antwoordde hij enthousiast "ja graag". Wij stuurde hem de Panamaria Espresso en geïnspireerd schreef hij op zijn instagram een prachtig verhaal over zijn kennismaking met Boot Koffie. Geluk door smaak.
---
Dragan Bakema:

"De vraag "Hoeveel koffie drink jij per dag?" vind ik ondergeschikt aan de vraag: "Welke koffie dronk je toen je het verschil proefde tussen goede en gewone koffie?" Waar was je toen? Voor mij is dat alweer 18 jaar geleden. Destijds woonde ik met veel plezier in Baarn op de Spoorstraat, enkele stappen verwijderd van koffiewinkel Boot, waar een bekende van mij werkte. Op een dag liep ik binnen en kreeg een tas Ethiopische koffie voorgeschoteld, zwart zonder suiker, nam een slok en dacht; "Ah, dit bedoelen ze dus".

In de tien daarop volgende jaren ben ik door alle home-barista fases heen gegaan known to men. Toen Boot mij laatst vroeg of ik mee wilde doen aan een coffee cupping zei ik; "ja graag", maar ik moest wel een kanttekening plaatsen. Mijn koffie-hobby staat sinds de komst van mijn kinderen (net zoals mijn aangebroken zak koffiebonen), in de ijskast. Mijn Isomac en Mazzer molen hebben in Amsterdam plaats gemaakt voor drie Jura's, in de woonkamer op kantoor en inmiddels staat er ook één in Servië. Ik ging van alle aandacht voor de perfecte tas koffie, naar papa-druk-op-de-knop koffie. "Dat maakt toch niet uit?" zeiden ze. Heerlijk. Mensen, ik weet niet welke koffie jullie thuis drinken, laat staan buiten de deur nu we dat nauwelijks mogen. Maar als koffie iets meer voor jou betekent dan 'hoeveel' je er per dag drinkt, probeer dan Boot eens. Voor diegene die dat al doen; lekker hè. En ja, in alle eerlijkheid, ik word tijdelijk gesponsord door Boot, maar met koffie, niet met geld. Daarover later meer als ik straks op mijn motor drie weken door europa ga toeren en solo kamperen.

Boot, bedankt daarvoor."