De organic Kachalu koffie uit Colombia wordt echt succesvol ontvangen op het ACF, vertelt Florian brander bij Boot. Een mooie honingachtige zoetheid en gebalanceerd in de espresso en americano, lungo of gewone koffie hoor ik bij de Boot stand rondom me zeggen. En ook krijgen de Kachalu koffieboeren een extra bonus betaald voor hun 84+ specialty koffie kwaliteit. Dit resulteert in hele mooie smaken.

Barend Boot directeur van Boot vertelt enthousiast over de uitkomsten van Boots MVO pilot project met de cooperatie Kachalu die hier op het festival prominent gepresenteerd worden:

"Deze uitkomsten zijn fantastisch. Dit is een bewijs dat koffie ook een succesverhaal kan worden en dat het niet allemaal kommer en kwel is! Klip en klaar wordt bewaarheid waar we bij Boot decennia voor staan. Door specialty kwaliteit te produceren op een biologische wijze met respect voor natuur en mileu en mens en dier blijken deze boeren (gemiddeld met elk 7 hectare ) een goed leefbaar inkomen te verdienen.

En wat helemaal geweldig is, uit deze pilot blijkt dat de koffiegronden van deze boeren door de inrichting met schaduwbomen, natuurlijke bosomgeving, behoud van natuur, de jarenlange biologische verbouw en het lage spaarzame waterverbruik een "van nature" bijna klimaatneutrale koffie produceren! De Kachalu blijkt maar 10% van de emissie te produceren van de doorsnee Colombiaanse plantage! Het laatste restje van de overtollige emissie is samen met een bosbouw project van de Climate Neutral Group gecompenseerd. De Kachalu koffie van Boot uit Colombia is daarmee als specialty koffie ook praktisch op natuurlijke wijze bijna klimaat-neutraal. "

Barend benadrukt ook dat de Colombia Kachalu heel geschikt is om thuis, op de zaak of in de horeca te serveren. Een heel toegankelijke koffie, met een fijne nasmaak waardoor je snel een tweede tas neemt.

Meer informatie over de Colombia Kachalu Organic:

Eerlijke Boot koffieprijs (PDF)  Colombia Kachalu klimaat neutraal

Bestel de Colombia Kachalu Organic