Koffie is een van 's werelds meest geliefde drankjes. Voor sommige hoort het erbij in het ochtendritueel, voor anderen is het een opkikker in de middag. Het is de cafeïne in koffie die heeft bijgedragen aan dit imago. Mij gaat het echter om de smaak en de kwaliteit van de koffie, niet om de cafeïne. Helaas zijn er veel misverstanden rondom cafeïnevrije koffie, en naar mijn mening wordt deze soort koffie ondergewaardeerd. Zo zou het ongezond en minder lekker zijn, maar is dat echt zo?

Vroeger, rond 1900, werden er inderdaad chemicaliën gebruikt om koffie cafeïnevrij te maken. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en wordt onder andere water, suikerriet of CO2 gebruikt. Hierdoor vindt het proces plaats op een natuurlijke manier en heeft het ook geen invloed op de smaak van de koffie.

Bij Boot Koffie wordt er ontzettend veel aandacht besteed aan de Colombia Kachalu Cafeïnevrij Organic Espresso. Het doel: een cafeïnevrije koffie waarbij de smaak optimaal blijft! De Colombia Kachalu Cafeïnevrij is een prachtig voorbeeld van een koffie waarbij je niet eens zal proeven dat er geen cafeïne in zit. Dus, als je je cafeïne-inname wilt verminderen, proef het zelf en laat je overtuigen!

Geluk door smaak.

Stefan Heuvelmans

Barista

Lees ook de blog: Hoe wordt koffie cafeïnevrij gemaakt?
Boot kiest bewust voor een volledig natuurlijk en biologisch gecertificeerd proces voor het cafeïnevrij maken van koffie. Er komen geen chemische middelen aan te pas. Cafeïnevrij geluk door smaak!

Koffie van de maand oktober 2023