Afgelopen zaterdag waren Liesbeth en ik in de Boot koffie winkel in Baarn aan de Laanstraat 49. Het was mooi weer, lekker druk op straat en buiten zaten een aantal koffiedrinkers aan een tafeltje te genieten van hun koffie. Binnen waren onze medewerkers continu bezig met het verkopen van pakjes koffie, het geven van advies en het zetten van koffie. Een grote tafel met allerlei soorten tijdschriften lagen ook te lonken, zo van 'lees mij, lees mij'. De sfeer in de winkel was vol en gezellig, met jonge ouders met kleine kinderen, ouderen, een vader met een dochter, 2 jongens, eigenlijk allerlei mensen die bij elkaar kwamen om gezellig elkaar te zien of om inkopen te doen.

Er was nog een speciale activiteit waarom wij op dit tijdstip ook in de winkel waren. De uitreiking die ik namens Boot Koffie kon doen van de hoofdprijs aan de winnaar van het Boot Koffiespel. Het Koffiespel kon gedurende vier maanden van dit jaar gespeeld worden. De prijs was een absoluut mooie filterkoffie machine van Moccamaster, in bijzondere kleuren met tinten als koper, goud en rose. Deze stond in het midden van de winkel samen met een kilo Boot koffie uit Colombia en koffiefilters te pronken. De gelukkige prijswinnaar was Robbert, een jongeman, die glunderend samen met een vriend de prijs in ontvangst kwam nemen. Hij vertelde dat hij nog nooit iets gewonnen had en er super blij mee was. Ook vertelde hij dat hij nu sinds twee jaar Boot Koffie drinkt en dan vaak de Limited Edition koffiesoorten koopt. Wat is er nou leuker dan een prijswinnaar die houdt van kwaliteitskoffies, zijn verdiende prijs te overhandigen? Dat zie je ook wel op de foto, hoe blij wij allen waren! En helemaal gelukkig verliet hij onze mooie zaak, met de prachtige Moccamaster.

Wat is het toch fijn om iemand anders gelukkig te maken met mooie koffie!

Barend Boot

P.s. Wist je dat Moccamaster altijd een Nederlands bedrijf is geweest met de fabriek in Amerongen. Al vele decennia wordt de originele Moccamaster machine geproduceerd. De filtermachine is wereldberoemd en bestaat wel in 21 kleuren! Boot Koffie organiseert geregeld een prijsvraag rondom koffie waaraan iedereen kan meedoen! Abonneer je ook op de nieuwsbrief door het in de koffie winkel door te geven of meld je hier aan.