Twee restaurants, twee chef-koks, twee koffiebranders en één plantaardig menu met koffie. Restaurants Het Lokaal samen met Boot Koffie uit Amersfoort en Capriole Café uit Den Haag slaan de handen ineen. Dit doen zij van 9 tot en met 12 november tijdens het Top Twee Koffiediner.

Een idee dat al in 2018 ontstond tijdens de laatste editie van de Misset Koffie Top 100. Boot Koffie won samen met Het Lokaal goud, Capriole Café ging naar huis met zilver. Maar niet alleen koffie is wat deze twee restaurants bindt. Heerlijk en plantaardig dineren op een plek waar gasten zich thuis voelen. Capriole Café zit in een oude verffabriek met eigen koffiebranderij. Het Lokaal was ooit een lijm- en zeepfabriek met onder hetzelfde dak de koffiebrander van Boot Koffie. Zoveel overeenkomsten, dat moet gevierd worden.

Culinair vegan vijfgangendiner
In de tweede week van november ruilen de eigenaren, keukenbrigade, bediening en barista's deels van plek om samen te werken. Dit doen zij met een speciaal vegan vijfgangendiner waarin koffie de hoofdrol speelt en in elke gang wordt verwerkt. Soms duidelijk herkenbaar, soms als unieke smaakversterker. Daarnaast zetten zij in die week elkaars (prijswinnende) koffie op de molen. Een optimaal en uniek moment om de Top-2 koffie van Nederland te proeven.

Het Top Twee Koffiediner kost 45 euro per persoon en wordt van 9 t/m 12 november geserveerd in Het Lokaal en Capriole Café. Reserveren kan via www.hetlokaal.nl (Amersfoort) en www.capriolecafe.nl (Den Haag).