Review: De Koffie Show st(r)eelt je hart

Op donderdagavond was ik toeschouwer bij de Koffie Show in Job's koffiekamer. Een koffiebar in Leusden waar je normaal terecht kunt voor ontbijt, lunch, een gezellige borrel en... uiteraard een goede tas koffie. Job's was op deze avond omgetoverd tot theater.

In een huiskamersetting deelde DirkJan Stip (Coffee Corazon) veel mooie en interessante koffiekennis. Van landen tot branden, van planten tot boeren. Van vroeger en van nu. Dirk Jan's charismatisch voorkomen en natuurlijke vertelwijze zorgen dat je van begin tot eind geboeid blijft luisteren en echt iets opsteekt.

Er was rook en er werd geroken. De koffie werd live gebrand, gemalen en gezet. We deden mee en mochten al proevend drinken.

Dit alles werd afgewisseld en versterkt door liedjes en verhalen van de pianospelende en zingende koffiebrander, Barend Boot (Boot Koffie). Een musicale koffie encyclopedie die op een eigen wijze liedjes aan je voorschotelt en je weet te raken. Zelf geschreven en gecomponeerd. Echt bijzonder.

Het samenspel tussen Dirk Jan en Barend is natuurlijk. Ze vullen elkaar aan en het is alsof ze de Koffie Show al jaren opvoeren. Niet dus. Dit is nieuw en uniek!

Mijn oordeel? Ga dit zelf zien. Dit is voor iedereen die graag koffie drinkt. Voor jong en oud. Ik heb in ieder geval genoten, met volle teugen!

Dhr Leo de Weg

Bestel kaarten voor De Koffie Show














De Kofffie Show Data