Wie ben je en wat is jouw functie bij Boot?
Ik ben Shiva Niet en ik ben de magazijn manager en koffiebrander. Tegenwoordig neemt het magazijnwerk de meeste tijd in beslag. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de jaarlijkse SKAL-controle en de bijbehorende certificering. Dankzij de SKAL-certificering kan Boot Koffie de verschillende heerlijke biologisch geteelde koffies blijven verkopen.

Waarom werk je met koffie?
Ik ben net zo oud als Boot Koffie (The Golden Coffee Box) en ben van baby af aan opgegroeid met de koffie van de familie Boot. De geur, het rinkelen van de boontjes tijdens het roosteren, het malen en het maken van een mooie tas koffie was, en is nog steeds, iets magisch voor mij. Voordat ik koffie dronk genoot ik al van de heerlijke geur van vers gemalen koffie. Ver voor de tijd dat Specialty Coffee op kwam zetten was het voor mij al duidelijk dat er bij deze koffie(brander) iets speciaals gebeurde. Van dat speciale heb ik altijd al deel van willen uitmaken.

Wat is jouw meest memorabele moment als koffieprofessional?
Het op poten zetten van ons huidige magazijn. In de coronatijd hebben we het naastgelegen pand betrokken. Het verdelen van de werkzaamheden tussen de twee panden en de logistiek in- en uitgaand was een grote opgave. 2015/2016 waren ook noemenswaardige jaren. In die tijd heb ik geholpen om de branderij in Het Lokaal te Amersfoort op te zetten.

Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen moet proberen?
De Ethiopië Filter Organic. Met een volle, maar rustige smaak gezet in de MoccaMaster of vol, ongeremd en avontuurlijk opgeschonken in de cafetière. Als espresso gaat er voor mij niets boven de Brazil Santos. Verandering van spijs doet eten, maar al jaren geniet ik van de Santos.