Op bezoek bij de koffieboeren van het Kachalu Project in de regio Santander
Onze collega's Rick Maas en Tuyet Tran zijn afgelopen maandag vertrokken naar Colombia. Zij zijn afgereisd naar de regio Santander om daar 9 verschillende plantages van het Kachalu project te bezoeken. Het doel van deze reis is om persoonlijk in gesprek te gaan met de eigenaren van deze farms en om meer te leren over hun werkwijze en de verschillende verwerkingsmethoden. Focus ligt daarnaast op de financiële situatie van de boeren met als doel om nog meer inzichten te verkrijgen en samen te kijken hoe de toekomstbestendigheid van de plantages gewaarborgd kan worden. Op de vraag wat de dromen en doelen van de boeren zijn krijgen zij als antwoord dat ze bij Kachalu de voorrang geven aan de natuur i.p.v. hun opbrengsten te verhogen door het gebruik van non-organic meststoffen en het gebruik van pesticiden om hun productie te verhogen.

Als zij hun onderneming vanuit puur financieel oogpunt zouden bekijken, dan zou hen dat meer koffie en minder productiekosten opleveren. Dat raakt Rick en Tuyet tijdens het gesprek behoorlijk.

Volgens Rick heel indrukwekkend, is dat bijna elke plantage die ze bezoeken een jungle is waar koffieplanten groeien. Het bijzondere aan deze regio is dat er enorm veel natuurlijke schaduwbomen groeien die noodzakelijk zijn om de koffieplanten te beschermen tegen de droogte en de zon. Ook leven er meer dan honderd unieke vogelsoorten die de koffieplanten van vruchtbare bemesting voorzien. Een geweldige biodiversiteit! De plantages zijn gelegen op een hoogte variërend van 1100 tot 1900 meter.

Kachalu bestaat momenteel uit 60 boeren. Zij zijn allemaal Organic en Rainforest Alliance gecertificeerd. Deze plantages ontvangen de hoogste bonus voor hun oogsten op het bord van de coöperatie. Een deel van deze boeren produceert onze SCA 84+ biologische Colombia. Hiervoor betaalt BOOT koffie meer dan de bonus die ze al ontvangen. Rick zal over dit stuk verder in detail gaan wanneer hij weer terug is in Nederland. We branden de Colombia Kachalu zowel als espresso, filter en cafeïnevrij, zodat jullie er optimaal van kunnen genieten. De samenwerking met deze gepassioneerde groep ondernemers bestaat al sinds 2005.

Rick en Tuyet laten weten diep onder de indruk te zijn van alles wat zij meemaken. Bekijk de foto's onder het genot van een tas Colombia Kachalu Organic. Zo reis je een beetje mee met hen. Hoor het ruisen van de wind door het regenwoud en het geluid van de tropische vogels. Laat de smaken van honing, mandarijn, gedroogd fruit en chocolade je meevoeren met deze trip door de jungle van Colombia.

Geluk door smaak.






























Bestel de Colombia Kachalu Organic