Winkelwagen

Horeca

Geluk door smaak. Barend Boot heeft met BOOT Koffie al sinds 1973 een sterk sociale missie gericht op eerlijke koffie: iedereen gelukkig maken met de smaak van koffie, de naam van de koffieboer bekend maken en meehelpen om de leefomstandigheden op de koffieplantage te verbeteren door een rechtvaardige inkoopprijs. 

Als voorloper op het gebied van specialty coffee begonnen wij ruim 45 jaar geleden in Baarn. Nog steeds een familiebedrijf, zijn wij dan ook ontzettend trots dat er inmiddels zoveel mensen zijn die de koffie passie delen en daarnaast, net als wij, geven om sociaal verantwoorde kwaliteitskoffie. 

Passie voor koffie is wat leeft, maar nog meer de passie voor de mensen, de koffieboeren, achter de koffie. Hun verhaal en onze liefde voor het product, gecreëerd met ambacht, kennis en zuiverheid. 

En zo willen wij ook omgaan met u, om via u die ervaring ook aan uw visite, werknemers en klanten te kunnen geven.

Wij hebben gedetailleerde informatie over de herkomst en plantage van de ongebrande 100% arabica koffiebonen. Daarnaast beschikken wij over sociaal-culturele informatie in het gebied, zoals de leefomstandigheden van de koffieboeren, werknemers en de lokale bevolking. Wij vinden het belangrijk dat de koffieboeren eerlijk worden beloond en daarom kopen wij zoveel mogelijk rechtstreeks bij de boer in. Onze relaties met de koffieboeren gaan al vele jaren terug. Hun verhaal is ons verhaal geworden.

Om dit extra te ondersteunen zorgen we ervoor jaarlijks projecten te kiezen waar een percentage van de omzet gedoneerd wordt. En daar kun jij ook onderdeel van zijn. De verbetering in de leefomstandigheden van de boeren die door een eerlijke prijs mogelijk wordt is het geluk dat jij proeft in jouw tas koffie.

  

Horeca

Wij begrijpen dat niet iedereen dezelfde wensen heeft en dat koffie meer is dan alleen maar een warme drank. Samen kijken we naar de koffie die bij u en uw horecaonderneming past. Omdat iedere horecagelegenheid zijn unieke sfeer kent, biedt BOOT Koffie verschillende soorten koffies aan. Ons inkoopproces is er op gericht om de bonen van de allerfijnste arabica’s te selecteren. Hierdoor kunnen wij u altijd de beste koffiebonen aanbieden.

 

Apparatuur

Belangrijk voor een goede koffie is de apparatuur die u gebruikt. Wij stellen dezelfde hoge eisen aan apparatuur als aan de koffie uit onze koffiebranderij. Wij werken samen met leveranciers bij wie koffie net zo’n passie is als bij ons. Wij adviseren u graag over welk type koffiemachine het best past bij uw horecaonderneming. Omdat we een koffiebranderij zijn kunnen we u een scherpe korting bieden. Bij in overleg vastgestelde minimale afname is een bruikleen constructie of een operationele lease bespreekbaar.  

 

Trainingen

Om de beste koffie voor uw gasten te kunnen maken helpen wij u graag op weg. We geven advies voor de inrichting van de espressobar, zodat hier optimaal gewerkt kan worden. Uiteraard worden u en uw medewerkers door onze enthousiaste en ervaren trainers getraind om de beste koffies te serveren. Dit doen we op locatie zodat iedereen zich de routine daar eigen maakt. Daarnaast kunnen de medewerkers zich inschrijven voor de open trainingen in onze branderij en trainen we in overleg op herhaling op uw locatie.

 Als we langskomen checken wij altijd de maling en proeven we of alles nog steeds is zoals het hoort te zijn. Zo niet, dan stellen wij uiteraard de machines bij en helpen we u op weg naar een continue perfecte koffiesmaak. Mocht u vragen hebben, bel ons gerust. Wij zijn net zo overtuigd van de kwaliteit die wij leveren als van ons verhaal om de boeren te steunen. Van ons kan u kwaliteit en service verwachten. Rechtstreeks contact opnemen met ons, is uiteraard ook mogelijk. Wij geven advies of komen graag bij u langs om ons verhaal te vertellen over koffie.

 

Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld?
Vul dan onderstaand formulier in zodat wij u kunnen benaderen voor het maken van een afspraak.

U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij geven graag advies of komen graag bij u langs.

Darja Koster - Verkoop
+31 6 55 36 03 97 – darja@bootkoffie.nl

Dennis van Zal - Verkoop
+31 6 10 98 88 44 – dennis@bootkoffie.nl

Vincent van Dijk - Verkoop
+31 6 46 10 32 27 - vincent@bootkoffie.nl

 

 

 

Geschiedenis