Winkelwagen

Koffiemachines, molens, etc

De beste machines en de hoogste kwaliteit bonen zorgen ervoor dat jouw espresso of filterkoffie thuis een echte smaaksensatie wordt! Ons assortiment bestaat uitsluitend uit top merken van betrouwbare leveranciers waar wij al jaren mee samenwerken.

Bij aankoop van elke espressomachine vanaf € 595,00 ontvang je een heerlijke kilo Boot Koffie. Wij bezorgen jouw machine de volgende dag bij je thuis of je kunt deze afhalen in de koffiewinkel Baarn.

Eerst zien, dan geloven? Bezoek de koffiewinkel in Baarn voor een advies op maat en een machine demonstratie. Onze ervaren barista’s laten je graag zien en proeven welke machine het beste bij jou past. Proef anders – Geluk door smaak!

Maak een demo afspraak

Producten 37-48 van 116

Van hoog naar laag sorteren
  1. ECM Synchronika Dual Boiler ECM Synchronika Dual Boiler
    ECM Synchronika Dual Boiler

    De glimmende sensatie op ieder aanrecht + Gratis kilo koffie!

    € 3.199,00
  2. ECM Technika V Profi PID ECM Technika V Profi PID
    ECM Technika V Profi PID

    Geavanceerde technologie + Gratis kilo koffie!

    € 2.595,00
  3. Moccamaster Cup-one Matt Black
    Moccamaster Cup-one Matt Black

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 209,00
  4. Moccamaster Cup-one Off-White
    Moccamaster Cup-one Off-White

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 209,00
  5. Moccamaster KBG Select - Brushed Brass Moccamaster KBG Select - Brushed Brass
    Moccamaster KBG Select - Brushed Brass

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 279,00
  6. Moccamaster KBG Select - Brushed Copper
    Moccamaster KBG Select - Brushed Copper

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 279,00
  7. Moccamaster KBG Select - Apricot
    Moccamaster KBG Select - Apricot

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 259,00
  8. Moccamaster KBG Select - Forest Green
    Moccamaster KBG Select - Forest Green

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 254,00
  9. Moccamaster KBG Select - Matt Black
    Moccamaster KBG Select - Matt Black

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 254,00
  10. Moccamaster KBG Select - Midnight Blue
    Moccamaster KBG Select - Midnight Blue

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 254,00
  11. Moccamaster KBG Select - Pastel Green
    Moccamaster KBG Select - Pastel Green

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 254,00
  12. Moccamaster KBG Select - Pink
    Moccamaster KBG Select - Pink

    + 2 Boot Koffie 250 gram filtertoppers cadeau!

    € 254,00

Producten 37-48 van 116

Van hoog naar laag sorteren

Wat is de beste koffiemolen? Elektrisch of handmatig?

Boot koffie geeft tips over koffiemolens voor thuis of in de kleine horeca

Koffie drinken is een zintuigelijke ervaring – smaak en geur. Het malen van de bonen in de koffiemolen zorgt er bovendien voor dat de heerlijke geur van de koffie zich door de hele keuken verspreid...voor iedere koffieliefhebber is dit een fantastisch moment. Vers gemalen koffie heeft een intense geur en een fantastische smaak. Koffiebonen die gemalen verpakt zijn hebben kans om hun geur en smaak te verminderen.

Een volautomaat heeft een ingebouwde koffiemolen. Als je thuis een halfautomaat gebruikt om de mooiste espresso te zetten met de mooiste koffiebonen van Boot Koffie, is een goede koffiemolen een essentieel onderdeel voor (herhaald) succes.

Om een keus voor een handmolen of een elektrische koffiemolen te maken zijn vier elementen van belang: gemak, maalstand, geluid en kosten.

Met welke koffiemolen maak ik de lekkerste filterkoffie en/of espresso

Belangrijk voor molens is de consistentie van de maalgrootte van de koffiekorrels (allemaal dezelfde grootte, ook bij een grove maling). Snelheid van malen door de maler is dus geen argument. Want essentieel voor de balans en de herhaalbaarheid van de smaak van je koffie is dat de espresso maling dezelfde is. Ongelijke koffiekorrels geven een ongelijkmatige waterdoorstroom. Het water komt onregelmatig in contact met de koffiebonen en geeft de smaak onregelmatig af. Ook kan het water te snel langs de koffiebonen stromen. Niet wenselijk, want je wilt in ieder tas koffie dezelfde verhouding tussen mooie smaak en geur ervaren.

Koffiemolen: handmatig of elektrisch

Handmatige koffiemolens zijn van gemiddelde tot hoge kwaliteit en zijn over het algemeen goed in te stellen. Specifieke (erg) grove instellingen zijn soms lastiger constant te malen. De handmatige koffiemolens zijn vaak relatief klein en compact, ze zijn in een hand te houden. Een handmolen heeft een eenvoudige constructie dus is eenvoudig schoon te houden (erg belangrijk – achterblijvend koffiestof geeft een bittere smaak af aan de verse koffiebonen!

Handmatige molens zijn vaak relatief goedkoop en zeer duurzaam. Een handmatige koffiemolen produceert erg weinig geluid.

Elektrische koffiemolens zijn beschikbaar van matige kwaliteit (bijvoorbeeld goedkope, eenvoudige bladmalers – sterk af te raden!) tot zeer hoge kwaliteit. De beter ontworpen en gebouwde elektrische malers zijn zeer consistent en zeer gemakkelijk in gebruik. De dure elektrische malers hebben vaak veel verschillende instellingen en soms ook weegmogelijkheden. Elektrische koffiemolens maken veel geluid. Aanschafprijs van elektrische koffiemolens varieert van goedkoop tot zeer duur, de keuze wordt dus in hoofdzaak bepaald door de opties die jij wilt hebben.

Gebruik een koffiemolen als een echte barista, thuis of in de horeca

BOOT Koffie maalt sinds 1973 voor grote en kleine klanten op een professionele koffiemolen. De maalgraad is belangrijk voor de bereiding van de beste espresso of filter koffie. Als jij een koffiemolen wilt kopen zijn een aantal argumenten belangrijk: kosten, maalstand, geluid en gemak. In onze webwinkel verkopen wij verschillende koffiemolens aan die passen bij jouw ambitieniveau om de lekkerste espresso of filter koffie thuis of in kleine horeca te zetten. Kijk eens bij onze tips zoals de Demoka of Baratza.