Winkelwagen

  • Gratis verzending in NL vanaf €25
  • Voor 14:00 besteld, vandaag verzonden
  • Levering Benelux & Duitsland

koffiebonen

9.99

Rwanda Imbuto Natural Espresso - Limited Edition

Chocolade, bosvruchten, appel

Intensiteit:

Vanaf € 9,99
- +
Kies een optie om de voorraad te bekijken
Koffiesoort:Bourbon, natural
Land van herkomst:Rwanda
Beschikbaarheid:Op voorraad
Details

Crop:
2020.

Smaakindicatie:
Chocolade, bosvruchten, appel.

Koffieplantage:
Café de Gisagara, met 300 koffieboeren en 2 was- en droogstations.

Land van herkomst:
Rwanda, zuidelijke provincie Huye.

Zetmethode:
Espressomachine, espressokan, iced coffee, duwpot. Geschikt met melk.

Achtergrond:
Twee jaar geleden maakten wij in Baarn in de Boot koffiewinkel kennis met de koffie guru van Cafe Gisagara. Onze ontmoeting met Abdullah was fantastisch. Hij ademt, net zoals wij bij Boot, in alles koffie met een zeer verfijnde neus voor specialty. Dat gevoel kun je ook heel makkelijk zien in de korte film van onze ontmoeting.


Video by Ralf Silvius - www.ralfsilvius.com

Deze ongewassen (natural) koffie is mooi fris en past perfect bij warm weer. Een spannende, uitdagende koffie, geroosterd voor espresso en filter. Appel, Bosvruchten en chocolade is wat je in deze koffie gaat vinden. Ook perfect om er een koude koffie van te maken!

Café de Gisagara wordt gerund door Good Neighbours, een NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) uit Zuid-Korea. Het project is in 2014 gestart. Voordat het project van start ging, was er weinig aandacht voor koffiekwaliteit en bestond er weinig infrastructuur. Café de Gisagara is een sociale onderneming die ernaar streeft het inkomen van boeren in zes jaar 4,5 keer  te verhogen door verbeterde opbrengsten (210% van 1,13 naar 3,5 kg /koffie boom en hogere prijs (32% van $ 22c naar $ 28c / kg). Ze beschouwen zich als een maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Ze verstrekken microkredieten aan boeren voor ziektekostenverzekeringen en apparatuur die worden terugbetaald van toekomstige gewassen en helpen boeren met zaailingen, schaduwbomen en meststoffen. Aan het einde van het exportseizoen ontvangen boeren een extra bonusbetaling. Cafe de Cisagara leerden we kennen via het Almacena platform. Dit platform heeft als doelstelling dat zoveel mogelijk opbrengst van de koffie terugkomt bij de boer.

Bekijk de Koffie Score Sheet
Koffie sheet (PDF)