Beste koffieliefhebbers,

Per 8 juli a.s. zullen wij een prijswijziging doorvoeren.

Waarom?
De reden is klimaatverandering, verhoogde transport- en productiekosten. Er is momenteel veel gaande in de koffiewereld. Extremere weersomstandigheden zoals: overvloedige regenval, veel droogteperiodes, hitte en vorst vormen een bedreiging voor de koffieplanten en dus de oogsten. Droogte kan de rijpende vruchten beschadigen, met als gevolg dat de bonen verdraaid, ondermaats of op een andere manier niet volledig gevormd worden. Intussen kan te veel regen tijdens de delicate bloeifase de bloemen beschadigen en de ontwikkeling van het fruit in de weg staan. Geen bloemen betekent geen koffiebessen. Door de mindere beschikbaarheid van groene koffie stijgen de prijzen automatisch.

Niet alleen in de koffiewereld, maar ook in de overige landbouw (wereldwijd en lokaal) ontbreekt verbinding met de boeren. Boot Koffie onderhoudt contact met de koffieboeren. In goede, maar zeker ook in mindere tijden is dit essentieel. Het betalen van een goed afgestemde, eerlijke prijs stelt de boer in de gelegenheid op verantwoorde wijze de koffie te verbouwen en daardoor zorg te dragen voor milieu, mens en dier.

Dit is al bijna 50 jaar onze missie, daar blijven wij aan werken en willen wij jullie heel graag in meenemen! Zo kun je er zeker van zijn dat onze boeren verantwoord omgaan met water. Bijna alle plantages liggen in een bosrijke omgeving die vaak meer CO2 opneemt dan ze uitstoot. Met als prettig neven effect dat de koffie beter van smaak is.

Goed proeven, creatief meedenken met de boeren, de juiste prijs betalen en jou als klant zorgen ervoor dat wij een mooi assortiment kunnen blijven aanbieden. Daar zijn wij dankbaar voor! Blijf trots de mooiste koffie drinken en geniet er uiteraard zelf enorm van.

Als er verdere vragen en/of opmerkingen zijn horen wij dat graag. Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Geluk door smaak.

Boot Koffie